Svečana ceremonija uručenja ordenja „Sveta majka Anastasija“ majkama sa više dece

Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Darija Kisić prisustvovala je juče svečanoj ceremoniji uručenja ordenja „Sveta majka Anastasija“ majkama sa više dece, koje dodeljuje Fondacija „Dajana Paunović“.

Kisić je tom prilikom poručila da su majke stub svojih porodica, a da su porodice stub razvoja svakog društva i države, pri čemu je izrazila zahvalnost ovoj fondaciji na tome što je porodica u fokusu svih njenih aktivnosti. “Danas odajemo priznanje hrabrim i jakim ženama koje su pokazale kako se bori za svoju porodicu, čuva svoj dom i kako se voli naša zemlja. Ubeđena sam da će, dok god su naše žene ovako snažne, Srbija ići sigurnim koracima napred.” – istakla je ministarka.  Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju će i u narednom periodu, zajedno sa Fondacijom „Dajana Paunović“, nastaviti da sporovodi čitav niz aktivnosti koje se odnose na poboljšanje kvaliteta života porodica sa decom, a sve sa jednim ciljem, a to je da nas bude sve više, navela je Kisić.

Orden „Svete majke Anastasije“ dodeljuje se majkama sa troje i više dece i majkama koje daju poseban doprinos zajednici. Ove godine to priznanje dobilo je njih osam.

Foto: tanjug.rs

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio