U toku nevremena širom Srbije spaseno 40 osoba

Još jedno teško nevreme praćeno jakim vetrom i kišom prošlo je juče kroz Srbiju, a ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a intervenisali 201 put.

U ovim intervencijama bilo je angažovano 505 vatrogasaca-spasilaca sa 203 vozila, a tom prilikom pripadnici ovog sektora evakuisali su i spasili 40 osoba. Takođe, oni su intervenisali u gašenju 20 požara izazvanih udarom groma, dok su u ostalim događajima uklanjali oborena stabla, kao i limene krovove sa puta. Na teritoriji grada Beograda, zbog posledica vremenske nepogode, Vatrogasno-spasilačka brigada je intervenisala 34 puta sa 105 vatrogasaca i 35 vozila, od čega pet požara, devet tehničkih intervencija usled palih krovnih konstrukcija i 20 intervencija zbog palog drveća.

Angažovanje pripadnika Sektora iz navedenih razloga bilo je i na teritoriji Šapca, Loznice, Bogatića, Koceljeve, Vladimiraca, Bačke Palanke, Bača, Beočina, Sremskih Karlovaca i Novog Sada, Kragujevca, Paraćina, Ćuprije, Despotovca, Rekovca, Jagodine, Kraljeva, Valjeva, Ljiga, Lajkovca i Uba, Kruševca, Niša, kao i u delovima Sremskog, Moravičkog, Zaječarskog i Jablaničkog upravnog okruga. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i danas su na terenu kako bi pomogli građanima u otklanjanju posledica nevremena.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio