Vanredna situacija u Sremkoj Mitrovici, Šidu i Rumi

Zbog posledica olujnog nevremena protekle noći, na celoj teritoriji grada Sremska Mitrovica, kao i u opštinama Šid i Ruma proglašena je vanredna situacija.

Od ponoći do 12 časova, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica imali su 33 intervencije na kojima je izvršeno jedno gašenje požara koji je izazvan udarom groma, 26 intervencija uklanjanja oborenih stabala i šest intervencija uklanjanja limenih krovova. U navedenom periodu, na 33 intervencije evidentirano je angažovanje ukupno 53 vatrogasca-spasioca sa 21 vozilom. Od početka olujnog nevremena pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a intervenisali su ukupno na 234 intervencija, od kojih je 21 gašenje požara izazvanih udarom groma, 166 intervencija uklanjanja oborenih stabala i 24 intervencija uklanjanja limenih krovova i drugo.

Tokom svih intervencija spaseno je 20 osoba, od kojih je 12 u Novom Sadu, četiri u Kragujevcu, dvoje u Nišu, jedna u Smederevu i jedna u Beogradu. Na 234 intervencije evidentirano je angažovanje ukupno 558 vatrogasaca-spasilaca sa 224 vozila. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i danas su na terenu kako bi pomogli građanima u otklanjanju posledica nevremena.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio