Zatvorena kolonija slamarki kao i proslava Dužijance u Tavankutu

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije Tomislav Žigmanov prisustvovao je juče, 16. jula zatvaranju kolonije slamarki, kao i proslavi Dužijance u Tavankutu.

U okviru manifestacije „Tavankutsko kulturno lito“, Hrvatsko kulturno-prosvetno društvo „Matija Gubec“ i Galerija Prve kolonije naive u tehnici slame organizovali su u proteklih sedam dana bogat program. Tom prilikom je prezentovana kulturna baština Hrvata Tavankuta i okoline, naselja na teritoriji grada Subotice. Reč je o tradicionalnoj manifestaciji koja se ove godine održala 38. put, kao i 12. po redu Seminar bunjevačkog stvaralaštva. Ove godine tema seminara je bilo „Veliko prelo“, gde je učestvovalo više od 40 polaznika iz zemlje i inostranstva, koji su učili da sviraju, pevaju i igraju.

Prisustvujući sinoć na zatvaranju ovih manifestacija, u okviru programa „Risarsko veče“, ministar Žigmanov je izjavio kako je u kulturnom životu manjinskih naroda u Republici Srbiji, pa tako i hrvatskog, važno da se nasleđeno kulturno bogatstvo prenosi na mlađe naraštaje i čine napori da se kulturno i umetničko stvaralaštvo, karakteristično za svaki narod, na što kvalitetniji način prezentuje.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio