Carini na prelazu Gradina našli pola kilograma zlatnog nakita u vrednosti od 1,7 miliona

Carinici su u saradnji sa policijom 25. avgusta 2023. godine tokom dubinske kontrole u blizini prelaza Gradina sprečili krijumčarenje gotovo pola kilograma teškog zlatnog nakita, vrednog bezmalo 1,7 milon dinara. Slučaj se dogodio kada je specijalizovana ekipa za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina zaustavila kombi stranih registarskih oznaka nakon što je već prošao granični prelaz.

Kombijem je iz Bugarske ka Nemačkoj putovalo sedmoro putnika, četvoro odraslih i troje dece, koji su na pitanje carinika da li su nešto prijavili carinskim organima na ulasku u Republiku Srbiju odgovorili da nisu jer ne nose ništa sem ličnih stvari. Međutim, kontrolom sprovedenom na licu mesta, iza vozačevog sedišta je pronađen crni ranac na čijem se dnu nalazila crvena kutija puna zlatnog nakita. Reč je o dve masivne zlatne ogrlice, devet narukvica, četiri prstena, jednim minđušama i jednom privesku, ukupne težine 464 grama, koje vozač kombija nije prijavio prilikom prelaska granice.

Podsećamo da su putnici, bez obzira da li dolaze u Srbiju ili kroz nju samo prolaze, u obavezi da prilikom prelaska granice prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, čime sprečavaju rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete. – poručuju iz Uprave carina.

Foto: carina.rs

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio