„Interetno festival“ u Subotici do 26. avgusta

Mađarski kulturni centar Nepkor od ponedeljka, 21. do subote 26. avgusta po dvadeset drugi put organizuje “Interetno” festival u Subotici. Iz MKC poručuju da zbog velike popularnosti, hiljade ljudi poseti ovaj festival svakoga dana.

Glavna tačka Interetno festivala je susret različitih kultura. U tom duhu, više od 500 narodnih igrača, narodnih muzičara i zanatlija predstaviće svoje talente i tradiciju. Svake večeri nastupaju u okviru Plesne panorame, predstavljajući svoju živopisnu i veličanstvenu kulturu građanima Subotice. Jedinstvenost “Interetno” festivala je u tome što služi za prenošenje kulturnih vrednosti Vojvodine, ali i predstavlja kulturu različitih zemalja. Manifestacija nudi besplatnu zabavu za one zainteresovane za narodnu umetnost u kojoj svi uzrasti mogu naći zabavu. Budući da predstavlja i kulturu i tradiciju drugih zemalja, a učesnici dolaze iz više okolnih lokaliteta, “Interetno” festival značajno doprinosi razvoju i obnovi vojvođanske kulture. Kulturna ponuda festivala se svake godine proširuje raznovrsnim koncertima, nastupima narodne muzike i narodnih igara, dečijim programima sa igraonicom i gastronomskim prezentacijama.

U Nepkor-u smo uvek stavljali veliki naglasak na to da najmlađe generacije, a nastojimo da se obratimo onim grupama koje su zainteresovane za lokalnu, odnosno vojvođansku kulturu i koje bi ubuduće postale učesnici i drugih kulturnih manifestacija koje organizujemo. – poručuju iz Mađarskog kulturnog centra “Nepkor”.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio