Jedinstveni TAG uređaj Crne Gore i Srbije

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić prisustvovao je danas potpisivanju Memoranduma o poslovnoj saradnji između preduzeća „Monteput“ d.o.o. iz Crne Gore i JP „Putevi Srbije“, koji će omogućiti zajedničku elektronsku naplatu putarine, odnosno jedinstveni TAG uređaj između dve zemlje.

Memorandum su u Vladi Srbije potpisali pomoćnik direktora „Puteva Srbije“ Miodrag Poledica i direktor preduzeća „Monteput“ Milan Ljiljanić. Vesić je tom prilikom istakao da zejednička elektronska naplata putarine između Srbije i Crne Gore ne znači samo olakšanje putovanja, već i dodatno povezivanje naših naroda i država.

Put koji se gradi do Crne Gore i elektronska naplata putarine su naši prioriteti – naglasio je ministar i potvrdio da će do kraja godine biti završen naš deo puta do Požege, a zatim počinje gradnja auto-puta ka Boljarama, koji je dug 107 kilometara.

Taj put će biti veoma frekventan, sa velikim brojem automobila sa obe strane. Integrisana putarina je samo korak ka bližoj saradnji ljudi, kako na Balkanu ne bismo imali nikakvih granica, ni otežavanja putovanja. – dodao je Vesić.

Ljiljanić je rekao da su preduzeti prvi koraci na povezivanju sistema elektronske naplate putarine, a da timovi naših država zajednički rade na implementaciji.

On je izrazio nadu da ćemo u narednom periodu nastaviti saradnju i ubrzati inicijative za izgradnju preostalih deonica auto-puta od Beograda do Bara, što će znatno smanjiti vreme putovanja i doneti značajne benefite za građane. Pomoćnik izvršnog direktora Sektora za naplatu putarine u „Putevima Srbije“ Darko Savić je istakao da ovaj projekat ne znači samo povezivanje dva sistema za naplatu putarine, već i povezivanje dva naroda i brži protok roba.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio