Održana sednica vezan za izradu strategije za prevenciju i borbu protiv terorizma

Novi sastav Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma održao je danas, 24. avgusta 16. Sednicu ovog tela na kojoj  su razmatrana pitanja vezana za izradu novog nacionalnog strateškog dokumenta za oblast prevencije i borbe protiv terorizma.

Na sednici, kojom je predsedavao novi Nacionalni koordinator za sprečavanje i borbu protiv terorizma i pomoćnik direktora policije, pukovnik policije Dragan Vasiljević, razmatrana je  aktuelna bezbednosna situacija u Republici Srbiji i regionu sa pozicije praćenja problematike terorizma. Nacionalni koordinator, Vasiljević pozvao je sve prisutne na posvećen rad na svim zadacima iz nadležnosti ovog tela, potpunu koordinaciju svih aktivnosti na prevenciji i borbi protiv terorizma, radikalizma i nasilnog ekstremizma koji vodi u terorizam na nacionalnom nivou, kako bi se osiguralo efikasno sprovođenje, praćenje, ocenjivanje i izveštavanje o primeni strateških dokumenata iz ove oblasti.

Na sednici, kojoj su pored pripadnika MUP-a prisustvovali  i članovi iz Bezbednosno-informativne agencije, Vojnobezbednosne agencije, Vojnoobaveštajne agencije, Uprave za sprečavanje pranja novca, Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva za evropske integracije, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, Vrhovnog javnog tužilaštva i Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka, razmatrani su i rezulatiti ostvareni na ovom polju u prethodnom periodu.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio