Otvoren naučni seminar posvećen Suvoj planini

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je u Gadžinom Hanu naučni seminar posvećen Suvoj planini, jednom od najdragocenijih prirodnih resursa naše zemlje.

Milićević je tom prilikom rekao da je ovaj seminar prilika da se dublje razume važnost očuvanja ovog područja i nauči kako da pravilno balansiramo između turističke aktivnosti i zaštite prirode.

Suva planina nam pruža priliku da pokažemo kako možemo harmonično koegzistirati sa prirodom, negujući je dok istovremeno omogućavamo održiv razvoj zajednice. – rekao je Milićević.

Ministar je naglasio da je Suva planina biser prirode koji nam pruža priliku da se duboko povežemo sa netaknutom lepotom naše domovine.

Njene neistražene staze, kristalno čiste reke i bogat biodiverzitet čine je pravim blagom koje treba sačuvati za buduće generacije, naveo je ministar i istakao da Vlada Srbije prepoznaje važnost očuvanja prirodne baštine, kao i stvaranje održivih turističkih destinacija, te stoga ulaže napore u izgradnju infrastrukture koja će omogućiti posetiocima da uživaju u prirodnim lepotama, ali isto tako i da je ne naruše.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio