Poptisan ugovor za isporuku savremenog naoružanja i opreme za Vojsku Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas, 10. avgusta svečanosti povodom potpisivanja ugovora za isporuku savremenog naoružanja i vojne opreme između Ministarstva odbrane, preduzeća Odbrambene industrije Srbije i JP „Jugoimport-SDPR“.

Vučević je naveo da je vrednost ugovora 9,7 milijardi dinara, dodavši da će novo naoružanje i vojna oprema u vrednosti od 6,2 milijarde dinara biti isporučeni Vojsci Srbije. On je ukazao na to da će naša namenska industrija pripremiti naoružanje i vojnu opremu za izvoz u vrednosti od 3,5 milijardi dinara, čime pokazujemo i svoju konkurentnost i dobar trend na trećim tržištima, odnosno na međunarodnom tržištu. Potpredsednik Vlade je naglasio da se na taj način povećava i učešće vojne namenske industrije u ukupnom bruto društvenom proizvodu Srbije.

Ugovore za isporuku savremenih složenih borbenih sistema i municije, koji će direktno doprineti unapređenju sposobnosti Vojske Srbije, potpisali su predstavnici Ministarstva odbrane, „Zastava oružje“, HK „Krušik“, „FAP Korporacije“, „Zastava TERVO“ i „Jugoimport-SDPR“.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio