Potpisano 185 ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić prisustvovao je danas, 17. avgusta potpisivanju 185 ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, na osnovu kojih je krov nad glavom dobilo još 300 odraslih ljudi i 125 dece.

Krkobabić je tom prilikom izneo podatak da je do danas potpisano ukupno 2.100 ugovora o dodeli seoskih kuća. Prema njegovim rečima, danas je najviše kuća dodeljeno u Somboru – 13, zatim u Pirotu, Merošini, Vladičinom Hanu, a u centralnoj Srbiji prednjači Jagodina, pri čemu najveća dodeljena kuća ima nešto manja od 300 kvadrata. Ministar je ukazao na to da je prosek lica koja su potpisala ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće manji od 30 godina, i dodao da je interesovanje veliko za sve delove Srbije.

To je nešto što budi optimizam, to su mladi ljudi, odlučni, hrabri. Osnovni motiv je osamostaljivanje, želja da se bude svoj na svome i da se odlučuje o svojoj sudbini. – istakao je Krkobabić.

Pomoćnik predsednika opštine Rekovac Vladimir Stepanović ocenio je da je program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća značajan za obnovu sela i za podršku mladim ljudima koji žele da ostanu na selu, da tamo formiraju svoje porodice i da planiraju svoj život u budućnosti. Zamenik predsednika opštine Kanjiža Nebojša Rakić je rekao da je, kada je u pitanju njegova opština, danas potpisano 12 ugovora, kao i da je od početka dodele bespovratnih sredstava postpisano 50 ugovora.

 

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio