Raspisan Javni poziv za prijavljivanje zainteresovanih kandidata za popisivače tokom sprovođenja Popisa poljoprivrede

Na osnovu Zakona o Popisu poljoprivrede 2023. godine, Republički zavod za statistiku raspisao je juče, 15. avgusta Javni poziv za prijavljivanje zainteresovanih kandidata za popisivače tokom sprovođenja Popisa poljoprivrede 2023. godine koji će trajati od 1. oktobra do 15. decembra tekuće godine.

Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka. Od 1. oktobra do 15. decembra dužni su da popišu sve jedinice popisa tj sva poljoprivredna gazdinstva, prema dodeljenom Adresaru poljoprivrednih gazdinstava, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike. Za potrebe sprovođenja Popisa biće angažovano 2842 popisivača. Kandidati treba da poseduju     državljanstvo Republike Srbije, prebivalište ili prijavljeno boravište u Republici Srbiji, da imaju najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave, stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje, a da nisu osuđivani, odnosno da protiv njih nije pokrenuta istraga i da se ne vodi krivični postupak. Podrazumeva se poznavanje rada na računaru i mogućnost pristupa internetu tokom perioda angažovanja. Kriterijumi za izbor kandidata biće stručna sprema, oblast obrazovanja, radni status i učestvovanje u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine. Prednost pri izboru imaće kandidati koji poseduju diplomu o stečenom obrazovanju iz oblasti poljoprivrede.

Kandidati se mogu prijaviti za rad samo na teritoriji opštine/grada u kojem imaju prijavljeno prebivalište ili boravište od danas, 15. avgusta do ponedeljka 21. avgusta tekuće godine, do 20.00 časova. Rang lista prijavljenih kandidata za popisivače, po opštinama, objavljuje se 22. avgusta 2023. godine na veb-sajtovima Zavoda “stat.gov.rs” i “popispoljoprivrede.stat.gov.rs”.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio