Subotičani trče 6.Subotički polumaraton u nedelju 27. avgusta

Veliki broj Subotičana će u nedelju, 27. avgusta, umesto leškarenja u krevetu, jutro dočekati u najudobnijim patikama kada će kroz najlepše ulice našega grada trčati šesti po redu „Subotički polumaraton“. Organizator najpopularnije subotičke trke je sportsko udruženje “Horizont” iz Subotice, koji je ove godine trke limitirao na 1350 odraslih učesnika koji će da se oprobaju jednoj od tri dobro poznate discipline, trci na 5 km, 10km i 21,1 km.

Osim odraslih, veliku pažnju privući će i 600 mališana koji će se nadmetati u, za njih specijalno namenjenim disciplinama. Start polumaratonske trke i trka na 5 i 10 km ispred Trga Slobode u centru grada zakazan je za 09:00 časova. Staze Subotičkog polumaratona poseduju IAAF-AIMS “A” sertifikat, a sama trka nalazi se u kalendaru trka Atletskog Saveza Srbije i Evropskog udruženja uličnih trka.

Deonice kojima se trči imaju i dosta hladovine, a pripremili smo i dosta okrepnih stanica, prskalica i leda. Okrepne stanice locirane su duž staze, na ključnim mestima gde smo smatrali da je potrebno da postoje na osnovu trkačkog iskustva. One obično sadrže vodu, neko voće poput banane, limuna, narandže, iso tonike i elektrolite kako bi trkači usled velikih vrućina mogli da se okrepe. Takođe su pored staze postavljeni i mobilni tolaleti. Preliminarni rezultati biće dostupni svakom takmičaru nakon prolaska kroz cilj, a zvanični rezultati objavljuju se na stranici www.subotickipolumaraton.com 3 dana nakon trke, odnosno nakon isteka žalbenog roka, što nam daje dovoljno vremena da sve proverimo. – poručuje Jovica Ilić, jedan od organizatora Subotičkog polumaratona.

Prema njegovim rečima u pitanju je jedna od najbolje organizovanih trka u Srbiji koja se trči na jednoj od najlepših staza, kroz Suboticu, gde ljudu mogu da uživaju u lepotama grada u toku, pre i posle trke.

U tome nam pomažu i turističke organizacije, Gradski muzej, Sinagoga, Muzička škola, Zoo vrt i mnogi drugi. Svaki trkač takođe dobija i „Supm-pass“ propusnicu na kojoj su istaknuti svi popusti u gradu, od pojedinih kafića, Zoo vrta, besplatne vožnje autobudom do Palića… Ta kartica nudi povoljnosti 3 dana, pre, na dan i nakon trke. – naglašava Ilić. Stoga sledi poziv svim Subotičanima da izađu na ulice našeg grada i podrže trkače koji su i ove godine odlučili da u “trci kroz istoriju” pokažu koliko je Subotica, kao “Evropski grad sporta 2024.” ponosna na svoje stanovnike i njenu arhitekturu.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio