Subotički polumaraton najmasovija i najlepša trka u Srbiji

Vrelo, toplo vreme i užareni asfalt nisu sprečili Subotičane da u nedelju, 27. avgusta izađu na gradske trgove i ulice, jedni kao trkači, učesnici 6. tradicionalnog Subotičkog polumaratona, druge najveće trke u Srbiji, a drugi kao podrška koja uz glasno navijanje i bodrenje ni ove godine nije izostala.

Sve najlepše ulice našega grada, umesto brujanjem automobila, bile su ispunjene smehom, aplauzima i zvucima 1350 trkača iz 21. zemlje koji su i ove godine učestvovali u tri glavne trke na 5 km, 10 km i 21 km. Glavnim trkama prethodile su ništa manje vatrene trke za 600 mališana. Sjajnu energiju gradom su širili svi koji su došli da posete Subotički polumaraton, od posetilaca i navijača, do naravno iskusnih trkača u top formi ali i onih koji su se na ovu sjajnu manifestaciju udruženja „Horizont“ odlučili po prvi put. Nije bilo važno da li se trči za vreme ili za svoj lični cilj, svi očesnici trke bili su jednako bodreni i motivisani kako bi do tog cilja i došli. Ipak, među svim jednakima, ove godine istakli su se Velimir Bojović iz Beograda i Izabela Mesaroš iz Subotice koji su bili pobednici su 6. Subotičkog polumaratona, u trci kroz istoriju. Velimir Bojović, član AK „Čukarica“ iz Beograda, svoju trku istrčao je za 1:14:4, dok je Izabela Mesaroš kao najbrža učesnica zadatu rutu prešla za 1:31:18.

Osećam ponos jer smo u rekordnom roku uspeli da od ove trke napravimo drugu najmasovniju uličnu trku u Srbiji i jednu od najlepših trka u regiji, ponos jer ćete trčati ulicama grada koji je dao veliki broj sportskih imena, državnih šampiona, evropskih i svetskih prvaka, olimpijskih pobednika, ponos jer ćete ne samo trčati pored prelepih secesijskih zdanja već i ulicama grada koji je za 2024. godinu poneo zvanje Evropskog grada sporta. – istakao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, u pozdravnom govoru svim takmičarima.

Bakić je istakao da je Subotica, baš kao što slogan trke „trči kroz istoriju“ poručuje, bogata svojim tradicijama, pre svega onim sportskim uz želje da Subotički polumaraton u narednim godinama postane još masivnija i posećenija trka.

Sve fotografije sa trke možete pogledati na fejsbuk stranici „Subotički polumaraton“.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio