U naselju Čantavir i Višnjevac pojavila se crvena materija nepoznatog porekla

JVP „Vode Vojvodine“ je zajedno sa Pokrajinskom vodnom inspekcijom i Pokrajinskom inspekcijom za zaštitu životne sredine izašlo na teren odmah po saznanju da se u vodotoku Čik, između naselja Čantavir i Višnjevac pojavila crvena materija nepoznatog porekla.

Kako poručuju iz JVP “Vojvodina Vode”, ovlašćena laboratorija je uzela uzorke, a kada rezultati analiza budu gotovi biće poznato šta je uzrok ovom potencijalnom zagađenju. Lokalitet će biti pod stalnim nadzorom JVP „Vode Vojvodine“ i ostalih nadležnih institucija, a ukoliko se ukaže potreba preduzeće se i druge neophodne mere. Tim povodiom, načelnik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov reagovao je na svom Fejsbuk nalogu ppovodom ovog slučaja.

Danas sam na osnovu poziva i obaveštenja meštana MZ Višenjevac i Čantavir hitno angažovao Pokrajinsku inspekciju za zaštitu životne sredine kako bi utvrdila sve okolnosti i činjenice vezane za crvenu masu – tečnost koja pluta rečicom Čiker. Cilj je identifikovati uzrok, poreklo i hemijski sastav ove tečnosti. Nakon završene istrage i laboratorijskih analiza biće poznat stepen ugroženosti životne sredine i eventualne odgovornosti. – napisao je Šoralov.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio