Gradonačelnik Bakić u obilasku ulica koje se rehabilituju

U Ivangradskoj ulici, u Mesnoj zajednici „Ker“ u toku su radovi na rehabilitaciji i proširenju kolovoza, a tim povodom gradonačelnik Subotice Stevan Bakić danas, 31. jula obišao je početak radova sa izvođačem, preduzećem „Vojput“ iz Subotice. Osim u ovoj, radovi se još izvode i u Ulici Ante Parčetića u mesnoj zajednici Kertvaroš, a u prethodnih par meseci rehabilitacija kolovoza rađena je i u ulicama Ive Andrića i Šime Tikvickog u mesnoj zajednici „Ker“.

U cilju održavanja i ulaganja u saobraćajnu infrastruklturu Grada Subotice opredelili smo 368.000.000 dinara. To su sredstva iz budžeta, ne računajući 250.000.000 od Uprave za kapitalna ulaganja i 2.886.000 eura iz projekta „LIID“ za razvoj lokalne infrastrukture. – istakao je Bakić dodavši da radovi u Ivangradskoj ulici obuhvataju rehabilitaciju kolovoza u dužini od 280 metara i proširenje sa četiri na pet metara. Prema gradonačelnikovim rečima, vrednost radova je 5.800.000 dinara, a završetkom rehabilitacije ovog kolovoza i njegovog proširenja povećaće se bezbednost saobraćaja i njegova protočnost, što je posebno bitno s obzirom da se u blizini nalazi OŠ „Ivan Milutinović“.

Ovo je jedna od pet ulica u kojoj se trenutno izvode radovi. Pored toga očekujemo i počeli smo da radimo i po drugom ugovoru koji je potpisan sa Upravom za kapitalna ulaganja. To je put Šupljak – Male pijace gde se radi na objektu dužine 2 km, a put se proširuje sa tri na šest metara. – izjavio je Vukoslav Vukoslavović, tehnički direktor „Vojputa“ koji se dodao da je ovo preduzeće, do sada u ovoj godini uradilo i put od Alekse Šantića do Bajmoka čime je taj koridor povezan od Subotice do graničnih prelaza Bački Breg i Bezdan.

Završena je i rehabilitacija puta Apatin – Sombor, a trenutno se radi na proširenju puta Kljajićevo – Telečka i rekonsturkciji puta Bački Sokolac – Bačka Topola – zaključio je Vukoslavović.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio