U Vrbasu uskoro nove table sa QR kodom u cilju promocije turističkih kapaciteta

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević potpisali su Ugovor o sufinansiranju projekta povećanja vidljivosti turističke ponude opštine Vrbas postavljanjem tabli sa QR kodom na turistički značajnim objektima i lokacijama, za koji je izdvojeno 599.520 dinara.

Đerlek je tom prilikom istakao da projekat obuhvata izradu i nabavku 55 tabli sa QR kodom na teritoriji opštine Vrbas, čijom će aktivacijom i očitavanjem, posetioci biti u mogućnosti da na brz i jednostavan način dobiju informacije o kulturno-istorijskim objektima i prirodnim znamenitostima u ovoj opštini. Cilj projekta je, kako je objasnio, promocija turističkih potencijala korišćenjem savremenih digitalnih rešenja, koja je, prema njegovim rečima, jednako značajna kao i infrastrukturno jačanje turističkih kapaciteta. Imajući u vidu da je opština Vrbas prepoznata kao destinacija sa bogatim prirodnim raznolikostima i kulturno-istorijskim nasleđem, čiji potencijali nisu adekvatno i u dovoljnoj meri iskorišćeni, Đerlek je ocenio da je neophodna veća podrška sektoru turizma kao vodećem generatoru razvoja i regionalnog rasta. Predsednik opštine Vrbas ocenio je da je ovakav vid podrške od velike važnosti, jer će značajno povećati vidljivost opštine na turističkoj mapi Srbije, a samim tim i razvoj njenih turističkih potencijala.

Rojević je iskazao zahvalnost ministru na direktnoj podršci kroz sufinansiranje projekata koji doprinose razvoju opština i gradova u našoj zemlji. Đerlek je poručio da će kabinet koji vodi nastaviti brigu o građanima Srbije kroz podršku razvojnim projektima opština koji su u najvećem interesu građana Srbije.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio