U zajedničkoj međunarodnoj akciji policija zaplenila 700 kg kokaina

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije učestvovalo je u međunarodnoj akciji razbijanja kriminalne organizacije koja je preko Kanarskih ostrva krijumčarila velike količine kokaina iz Južne Amerike u Evropsku uniju.

Ova akcija, u kojoj su pored Srbije, učestvovale i policije Hrvatske i Italije, u saradnji sa Evropolom, rezultirala je koordiniranim uspehom u kome je španska policija zaplenila 700 kilograma kokaina i uhapsila hrvatskog i državljanina Srbije osumnjičene za koordinaciju operacija krijumčarenja droge sa kopna. Istraga je pokrenuta u martu 2022. godine zbog sumnje da je brod koji je plovio pod poljskom zastavom, sa uspostavljenom privremenom bazom na Kanarskim ostrvima, korišćen za transport kokaina, kao i da su među članovima posade bile osobe povezane sa kriminalnim grupama Ndrangeta u Italiji i takozvanim balkanskim kartelom. Početkom avgusta ove godine na tom brodu je španska policija zaplenila 700 kilograma kokaina i uhapsila dva člana ove kriminalne grupe.

Prilikom hapšenja su kod osumnjičenih pronađeni telefoni sa kojih su koordinirali kriminalnu radnju. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je u ovoj akciji još jednom pokazalo da je pouzdan partner u suzbijanju međunarodne trgovine narkoticima i u borbi protiv organizovanog kriminala.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio