Bakić dočekao delegaciju Republike Srpske u Subotici

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se u subotu, 23. septembra sa delegacijom Republike Srpske koju su činili generalni sekretar Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske (ANURS), Drago Branković, akademik Novo Pržulj, dopisni član ANURS-a Zoran Govedar i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Sastanak je održan u okviru jedanaeste manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ koju je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji ove godine organizovalo u jedanaest gradova i opština u Srbiji.

Grad Subotica ima izvanrednu saradnju sa Republikom Srpskom i njenim institucijama u svim oblastima društvenog života. Kao gradonačelnik Subotice imao sam ogromnu pomoć i podršku šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića. Mnogo smo uradili na jačanju saradnje subotičke lokalne samouprave i Republike Srpske, podižući je iz godine u godinu na sve viši nivo. – istakao je gradonačelnik.

Mlađen Cicović je izjavio da „Dani Srpske u Srbiji“ nisu prvi put u Subotici, da su ovde uvek dobro došli i da je Subotica grad sa kojim Republika Srpska ima izuzetno dobru saradnju.

U Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“, Akademija nauka i umetnosti Republike Srpske promovisala je ediciju „Održivi razvoj i upravljanje prirodnim resursima Republike Srpske“, a program je potom nastavljen u Velikoj većnici Gradske kuće, gde je održan koncert etno-grupe „Trag“ iz Banja Luke.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio