Darija Kisić na događaju „Svi zajedno za smanjenje nejednakosti“

Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Darija Kisić učestvovala je na događaju „Svi zajedno za smanjenje nejednakosti“, koji je u organizaciji Ministarstva porodice i socijalne zaštite Republike Turske i pod pokroviteljstvom supruge predsednika Turske Emine Erdogan, organizovan na marginama 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Kisić je tom prilikom istakla da je briga o svakom građaninu temelj rada Vlade Republike Srbije i da Srbija ima sveobuhvatan i efikasan sistem podrške građanima.

Težimo da gradimo pravednije društvo, društvo bez nejednakosti, gde niko ne sme biti izostavljen. – istakla je Kisić dodavši da podrška svakom građaninu, a posebno porodicama, kao najjačoj osnovi društva, treba da bude na prvom mestu.

Prema njenim rečima, moto pod kojim se održava ovaj skup govori o važnosti svih država da uz maksimalan napor budu što bolje mesto za život građana.

U svetu u kome države teže za velikim ciljevima – ekonomskom rastu, prosperitetu, boljim uslovima života, digitalizaciji i tehnološkom napretku, ne smemo zaboraviti da ipak postoje barijere i da benefiti napretka nisu dostupni svim građanima. – navela je Kisić.

Ona je dodala da je neophodno, zajedno i solidarno, osigurati svim pojedincima jednake mogućnosti, bez obzira na starost, pol, etničku pripadnost ili invaliditet.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio