Dve predstave u sklopu takmičarskog programa 30. Međunarodnog festivala pozorišta za decu za ponedeljak 18. septembar

U našem gradu u toku je 30. Međunarodni festivala pozorišta za decu Subotica, a svi zainteresovani za glumačko stvaralaštvo namenjeno najmlađima danas, 18. septembra, u sklopu takmičarskog programa mogu pogledati dve predstave.

Predstava “Iza brda, preko brega” u izvođenju Dečjeg pozorišta iz Subotice igraće se od 12 časova u Dečjem pozorištu u Subotici, dok se predstava “Dedine priče” u izvođenju Dečjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku može pogledati od 17 časova na sceni “Jadran”, Narodnog pozorišta Subotica. Kada su u pitanju prateći programi, od 9 časova i 30 minuta, u Fondaciji za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“, biće otvorena “Studentska izložba festivalskog plakata – Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu”. U holu Otvorenog univerziteta u 10 časova i 50 minuta sledi otvaranje izložbe plakata koja je posvećena 30. godina rada Međunarodnog festivala pozorišta za decu Subotica. U istom terminu, u 10 časova i 50 minuta, takođe u holu Otvorenog univerziteta, povodom 190 godina od rođenja velikog dečjeg pisca Jovana Jovanovića Zmaja biće otvorena izložba “Kalamandrija – poziv u strip”.

Reč je o stripovima koji su rađeni prema Zmajevim pesmama. U bioskopu Eurocinema od 11 časova prikazuje se norveški animirani film “Baš super”, dok će u sali 212 Otvorenog univerziteta u Subotici od 17 časova i 30 minuta biti predstavljen “Umetnički fenomen, zbornik radova – knjiga 13”, kao i “NITI br. 17”, časopis za lutkarsku umetnost.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio