Gradonačelnik Bakić obišao prošireni deo objekta „Šumice – jasle“

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i tehnički direktor Predškolske ustanove „Naša radost“, Veljko Vojnić, obišli su prošireni deo objekta „Šumica – jasle“ koji se nalazi u sklopu Predškolske ustanove „Naša radost“ u Banijskoj ulici. Ovaj objekat od sutra će pohađati još 60 mališana.

Proširenje obuhvata 120 kvadratnih metara namenjenih za smeštaj 60 mališana jaslene uzrasti od jedne do tri godine. Proširenje je jednim delom, oko devet miliona dinara, finansirano iz budžeta Grada i sa tim je urešen i u potpunosti opremljen unutrašnji prostor. Još šest miliona dinara dato je iz budžeta Pokrajinske vlade, Sekretarijat za saobraćaj i građevinartstvo. Podignuta je energetska efikasnost samog objekta, urađena je fasada i zamenjena je kompletna stolarija. – izjavio je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić i naglasio da je ovo još jedan dokaz brige lokalne samouprave o najmlađim sugrađanima.

U budžetu grada za 2023. godinu opredeljeno je 1.016.461.000 dinara. Prema Bakićevim rečima, za naredni perod, nakon prodaje određene imovine grada, sredstva će se uložiti u zdravstvo i Predškolsku ustanovu Naša radost.

Ovo je veliki dan za nas obzirom da proširujemo kapacitet koji nam u nekoj meri nedostaje. Jedan broj dece po konkursu i upisu ne možemo primiti u našu ustanovu obzirom da smo ograničeni sa prostorom. Iskoristili smo ovaj objekat koji su zaposleni koristili za kancelarije, da izvršimo renamenu. Zahvaljujem se gradonačelniku i Pokrajinskoj vladi koji su obezbedili sredstva da možemo ovaj prostor da adaptiramo u skladu sa svim evropskim i domaćim standardima. Od sutra ćemo primiti 60 mališana najmlađeg uzrasta, a nastavićemo i da se širimo i da gradmo objekte. – izjavio je tehnički direktor PU „Naša radost“, Veljko Vojnić i dodao da se u narednom periodu priprema dokumentacija za izgradnju sasvim novog objekta na Paliću, u planu je i nadogradnju objekta „Sanda Marjanović“ na Prozivci i vrtića „Mandarina“ na Radijalcu, a radiće se i na adaptaciji Doma zdravlja u Tavankutu gde će se otvoriti jedno odeljenje za smeštaj dece, kao i adaptaciji objekta koji će u Đurđinu biti korišten u iste namene.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio