Gradonačelnik Subotice ugostio takmičare kik boks kluba „Top fighter“

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić ugostio je danas, 25. septembra Milicu Despotović i Nikolu Lončara, takmičare subotičkog kik boks kluba “Top Fighter”, kao i njihovog trenera Alena Heralića.

Povod za prijem kod gradonačelnika bio je taj što je Milica Despotović u dresu nacionalnog tima osvojila zlatnu medalju u juniorskoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu u kik-boksu koje je krajem avgusta i početkom septembra održano u Turskoj, dok je Nikola Lončar, takođe kao deo reprezentacije Srbije u juniorskoj konkurenciji, osvojio zlato na 28. Svetskom kupu u kik-boksu održanom u junu ove godine u Budimpešti.

Milica Despotović se takmičila u kategoriji do 48 kilograma, u disciplini low-kick, a vrednost njene zlatne medalje je još veća kada znamo da je u polufinalu i finalu radila protiv takmičarki domaće selekcije, u jednoj uzavreloj atmosferi. Nikola Lončar je, takođe u dresu nacionalnog tima i u juniorskoj konkurenciji, osvojio zlato na 28. Svetskom kupu u kik-boksu i aktuelni je prvak države u četiri discipline. Milici i Nikoli, koji ove godine prelaze u seniore, čestitam na ovom uspehu i želim da i u budućnosti imaju sjajne rezultate. Čestitam i njihovom treneru Alenu Heraliću i istovremeno zahvaljujem na velikom broju dece koju okuplja u klubu. – izjavio je Bakić i dodao da lokalna samouprava čini sve da sportisti Subotice imaju što bolje uslove za rad i rezultate.

Za lokalnu samoupravu, i mene lično, ne postoje mali i veliki sportovi, ne postoje manje ili više vredni sportovi. Mi podržavamo rad svih naših sportista i sportskih kolektiva i sve rezultate ćemo nagrađivati. Ovi prijemi nisu samo promocija sportista i njihovih sportova već i jedan putokaz svim mladim Subotičanima da je najbolja moguća kombinacija biti uspešan i u školi, i u sportu. Milica i Nikola su za to najbolji primer. To je i formula kako da budete dobri ljudi i vrhunske javne ličnosti. – naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić u svom izlaganju.

Zadovoljstvo mi je što sam što sam osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, imala sam dve borbe, u četvrtfinalu sam trebala da se borim protiv Azerbejdžanke ali se ona nije pojavila. Polufinale sam radila sa Turkinjom, nju sam pobedila sa 3:0, a finale sam isto radila sa Turkinjom i nju sam pobedila 2:1. Bila su to su dva teška meča koje sam uspela da izguram i da osvojim zlato. – rekla je Milica Despotović.

Njen klubski kolega Nikola Lončar izjavio je da je na Svetskom kupu u Budimpešti imao takođe tri meča.

Prvi meč bio protiv protivnika iz Bosne i Hercegovine, pobedio sam sa 3:0, drugi meč je bio najteži na tom takmičenju, radio sam protiv momka iz Moldavije i na kraju sam izvukao meč pobedom 2:1, finale sam radio sa protivnikom iz Češke i pobedio sam ga 3:0. – izjavio je Nikola Lončar koji je takođe uspešan bio i na evropskom prvenstvu.

Trener kik boks kluba Alen Heralić zahvalio se gradonačelniku, lokalnoj samoupravi i Sportskom savezu Grada Subotice koji si pomogli odlazak takmičara na šampionate.

Naši takmičari su osvajali državna prvenstva, sticali iskustvo, kvalifikovali na međunarodna takmičenja. Zato danas možemo da budemo ponosni na Milicu i Nikolu koji su prezentovali svoju zemlju, i svoj grad, i doneli nam zlatne medalje sa Evropskog prvenstva i Svetskog kupa. Od kada sam na čelu kik boks kluba “Top Fighter”, već pet godine, ovo je najbolji rezultat u istoriji kluba, Lončar je apskolutni prvak države u sve četiri discipline, a i Milica je pokazala svoje kvalitete, bila je vice šampionka Srbije, a svojim rezultatima izborila se za učešće i na evropskom prvenstvu. – istakao je Heralić dodavši da subotički kik boks klub “Top Fighter” koji se takmiči u kik boksu, boksu i tajlandskom boksu, ima još mnogo dobrih boraca, talentovane dece, pred kojima je svetla sportska budućnost.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio