Ministar na letnjem kampu za decu iz dijaspore i regiona „Mali opanak 2023“

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević posetio je juče Kosjerić, gde je sa zamenicom predsednika opštine Gordanom Josipović obišao tematski letnji kamp za decu iz dijaspore i regiona „Mali opanak 2023“.

U kampu, koji se održava u selu Mionica, učestvuje 200 mališana iz Austrije, Crne Gore i Republike Srpske. Milićević je naveo da je kamp „Mali opanak“ samo jedan od 22 kampa širom Srbije čiju je organizaciju ovaj resor finansirao, a kroz koje je ovog leta prošlo približno 5.000 mališana srpskog porekla iz celog sveta. Prema njegovim rečima, ovi letnji kampovi osmišljeni su na taj način da našim mališanima iz sveta približe Srbiju i omuguće im da je bolje upoznaju.

Ovde u Kosjeriću, mališani su u prelepom prirodnom okruženju, kroz različite aktivnosti i radionice, usavršavali znanje srpskog jezika, upoznavali se sa našom istorijom, tradicijom, starim zanatima, ali i uživali u domaćoj hrani. – istakao je ministar Milićević i posebno naglasio da su se skoro svi mališani koji su boravili u kampovima interesovali za to da li će oni biti organizovani i naredne godine i izrazili želju da ponovo dođu.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio