Niz manifestacija povodom Dana sektora za vanredne situacije od 11. do 17. septembra

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova od danas, 11. do nedelje, 17. septembra tekuće godine obeležava Dan Sektora za vanredne situacije pod sloganom „Budi i ti heroj“, nizom manifestacija širom Republike Srbije.

Naime, 17. septembra 2009. godine je dan kada je osnovan Sektor za vanredne situacije kao jedinstvena služba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama, i ujedno je i dan kada vatrogasci-spasioci obeležavaju krsnu slavu, Presvetu Bogorodicu nesagorivu kupinu, zaštitnicu vatrogasaca. Tehnički zbor Odeljenja za vanredne situacije Subotica održaće se u sredu, 13. septembra, sa početkom u 09 časova u Subotici, ulica Trg Slobode broj 1, ispred Gradske kuće. U saradnji sa predškolskom ustanovom “Naša Radost” organizovan je likovno-literarni konkurs na temu “Budi i ti heroj – kao vatrogasac” i tokom tehničko – taktičkog zbora dodeliće se nagrade za tri najbolja rada. U sklopu aktivnosti, planirano je da se izvedu tri javno pokazne vežbe, sutra 12. septembra u 09 časova održaće se javno pokazna vatrogasna vežba gašenja požara i evakuacije na objektu školskog centra za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica sa domom učenika “Dositej Obradović” u Subotici, ulica Zrinjskog i Frankopana broj 2, u četvrtak, 14. septembra u 09 časova održaće se pokazna vežba tima za spasavanje i rad na vodi na jezeru Palić, kao i u nedelju, 17. septembra, kada će od 17 časova da se održi javno pokazna vatrogasna vežba tehničke intervencije u saobraćaju u Malom Iđošu, ulica Ispod brda broj 1.

Istoga dana, od 10 časova i 30 minuta održaće se svečano rezanje Slavskog kolača povodom obeležavanja Krsne Slave svih vatrogasaca, Presvete Bogorodice nesagorive kupine, koje će se obaviti u Crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Subotici. Zaposleni u Odeljenju za vanredne situacije u Subotici u saradnji sa Opštom bolnicom Subotica učestvovaće i u akciji dobrovoljnog davanja krvi.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio