Omogućena kupovina novih 17 minibuseva namenjena povezivanju 368 sela u Srbiji

Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu, kojom je omogućena kupovina novih 17 minibuseva, namenjena povezivanju 368 sela u Srbiji.

Realizacijom projekta rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, omogućava kvalitetniji život i stvaraju uslovi za veću dostupnost zdravstvenih, kulturnih, administrativnih i edukativnih usluga, a ujedno se unapređuje životni standard stanovništva seoskih sredina. Zbog velikog interesovanja za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu, koji sprovodi Ministarstvo za brigu o selu, članovi Vlade doneli su i Uredbu koja će omogućiti nastavak ovog programa i za te namene opredelili dodatna sredstva u ukupnom iznosu od 395.000.000 dinara. Uključujući nova sredstva, Vlada je za ovaj program, od početka godine, izdvojila ukupno 895.000.000 dinara.

Vlada je usvojila i izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda i produžila period važenja ograničenja cena do kraja oktobra.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio