Peti dan 30. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Subotica

U toku je 30. Međunarodni festivala pozorišta za decu Subotica, a danas, 21. septembra, petog takmičarskog dana, svi posetioci festivala imaće prilike da pogledaju tri predstave.

Predstava “Umetnost rata” Dečijeg pozorišta Instituta za blagostanje Kine biće izvedena u 10 časova na sceni „Jadran” Narodnog pozorišta subotica, predstava “I tako dalje” portugalskog pozorišta “S.A. Marionetas – Teatro e Bonecos” biće izvedena u 12 časova na sceni Dečjeg pozorište Subotica, a predstava “Zmaj i princeze” lutkarskog pozorišta Mostar u Bosni i Hercegovini biće odigrana u 17 časova na sceni “Jadran” Narodnog pozorišta Subotica. U bioskopu Eurocinema u 11 časova prikazuje se belgijsko-nemački animirani film “Princeza Late i magični vodeni kamen”. U sali 212 Otvorenog univerziteta Subotica, u 17:30 časova održaće se promocija knjige “Lutka od vrtića do školske družine: lutkarski priručnik i zbirka igrokaza” u izdanju Školske knjige, autora Branke Rudman.

Povodom obeležavanja jubileja stogodišnjice rođenja Duška Radovića, u Srpskom kulturnom centru Sveti Sava, u 19 časova biće predstavljena monografija Zorice Hadžić, “100 godina Duška Radovića”. Na tribini učestvuju autorka Zorica Hadžić i Jovana Vojvodić, a moderator je dr Zoran Đerić.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio