Projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ u četrvtak 21. septembra u Subotici

Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova u školskoj 2023/2024. godini u osnovnim školama u Republici Srbiji realizuju Projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“.

Ciljevi Projekta su podizanje svesti kod učenika osnovnih škola o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanje različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanje strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, razvijanje saosećanja i informisanje o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanje znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

Kako bi zajednički uspešno započeli sprovođenje projekta, pozivamo sve učenike osnovnih škola sa područja Subotice da sa roditeljima, učiteljima i nastavnicima uzmu učešće u promotivnoj radionici koja će biti održana u četvrtak, 21. septembra od 09 do 12 časova, na platou ispred Policijske uprave, ul. Segedinski put broj 45. Roditelji, deca i nastavnici ovom prilikom moći će da razgovaraju sa policijskim službenicima i vatrogascima i iznesu pitanja u vezi novog projekt. – poručuje Igor Velimirović, načelnik Uprave MUP Subotica.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio