Pudarski dani u Irigu

Opština Irig, Mesna zajednica Irig, Turistička organizacija Opštine Irig i Društvo „Irižana“ organizuju XXXI Pudarske dane koji traju od 14. do subote 16. septembra tekuće godine.

Ova turističko – privredna i kulturna manifestacija posvećena je “pudaru”, čuvaru vinograda, ali i vinogradu i vinu, kao i proizvodnji voća, jer je zahvaljujući prirodnim blagodetima ovo podneblje više nego idealno za razvoj, ne samo vinogradarstva nego i voćarstva. Sama manifestacija je bogata programskim sadržajem poput dečijeg programa, nadmetanja u pravljenju fenjera od bundeve za najmlađe kao i maski, kuvanje pudarskog paprikaša i starinskih kolača, a posebno je interesantna Vinska ruta i obilazak vinograda. U takmičarskom delu programa biće izabran najbolji vinograd, najbolje vino, rakija i najbolji podrum, a ni ove godine neće izostati defile zaprega ni gađanje iz praćke. Bogar kulturno – umetnički program popunjen je nastupima folklornih grupa i pevača kao i koncertima Garavog sokaka, Viki Miljković i Halida Muslimovića kao i tamburaša.

Pudarske dane svečano je otvorio predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović a pored standardnog programa održana je i promocija njegove knjige.

 

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio