sporazume o saradnji sa 16 novih privrednih subjekata, partnera na projektu Penzionerska kartica nove generacije.

Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Relja Ognjenović, u prisustvu potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra finansija Siniše Malog potpisao je u Direkciji Fonda sporazume o saradnji sa 16 novih privrednih subjekata, partnera na projektu Penzionerska kartica nove generacije.

Sporazume su potpisali direktori i predstavnici kompanija NIS a.d. Novi Sad, AMAN doo Surčin, JP Putevi Srbije, MediGroup dr Ristić Beograd, Akvaten – doma za smeštaj starijih i odraslih lica Alibunar, Doma za smeštaj odraslih i starijih „Sveti Trifun“ Beograd, Očne kuće Albert Beograd i Dijagnostičkog centra Albert Beograd, Specijalne bolnice Merkur Vrnjačka banja, Banje Rusanda iz Melenaca, Specijalne bolnice za rahabilitaciju Millennium Medical Centar u Vranjskoj banji, Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti Sokobanja, Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Kanjiža, Specijalne bolnice za rehabilitaciju Junaković Apatin, Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gamzigrad, Zaječar i Atomske banje, Gornja Trepča. Ministar finansija zahvalio je privrednim subjektima koji su prepoznali važnost ovog projekta.

Ovo je veliki dan za naše najstarije sugrađane, za naše penzionere, do danas je preko 600 kompanija i institucija uzelo učešće u ovom projektu, danas još 16 novih, sa velikim koristima za naše sugrađane. Ovo je samo još jedan pokazatelj naše odgovorne politike koju vodimo kada su najstariji sugrađani u pitanju. Kao što je predsednik Vučić i obećao, mi ćemo između 25. novembra i 5. decembra penzionerima u Srbiji isplatiti 20.000 dinara jednokratne novčane pomoći. Snižavanje stope inflacije na osam odsto, uz povećanje penzija, dovoljno govori na koji način u realnom iznosu štitimo životni standard građana Srbije. Na svaki mogući način, pa i kroz ove penzionerske kartice, utičemo na to da nam se održi, sačuva i poboljša životni standard građana Srbije. – poručio je Siniša Mali i podsetio da od 1. oktobra sledi vanredno povećanje penzija od 5,5 odsto i od 1. januara dodatnih 14,8 odsto.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio