Sve škole u Subotici biće obezbeđene od strane policijskih službenika

Policijska uprava u Subotici od početka nove školske godine nastavlja sa aktivnostima na ostvarivanju i unapređenju bezbednosti učenika, nastavnog osoblja i škola na području severnobačkog upravnog okruga.

Kroz skraćene pozorničke reone biće pokrivene sve osnovne i srednje škole za koje smo odgovorni što znači da će se policijski službenici nalaziti neposredno u blizini škola sa konkretnim zadacima da preduzimaju mere i aktivnosti i da ih obavljaju po prioritetu i sa jedinim ciljem da se ostvari bezbednost, pre svega učenika. – izjavio je načelnik Policijske uprave Subotica, Igor Velimirović poželevši svim učenicima i nastavnicima uspešni novu školsku godinu, uz poruku da je „policija tu da kroz partnerski odnost ostvari bezbednost i očuva povoljno stanje bezbednosti“.

Drago nam je sto smo mogli da ugostimo goste iz Policijske uprave, imamo saradnju svih godina koja je intenzivirana u poslednjem periodu. Deca se osećaju bezbednije, vole policajce i pričaju sa njima, sam način rada nam je olakšan. Ove godine smo upisali četiri odeljenja, imamo 91. učenika u prvom razredu koji su danas imali priliku da se upoznaju sa policajcima i da se uvere da ih policija čuva i čini bezbednima. – istakao je direktor OŠ „Sonja Marinković“, Pajica Bašić.

Na području PU Subotica ima ukupno 47 osnovnih i srednjih škola koje su raspoređene u 63 objekta.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio