Kod Sombora migranti kamenovali vozove, na Paliću detonacije i rafali

U poslednjih nekoliko meseci iregularni migranti iz prihvatnog centra u blizini Sombora sve češće organizuju napade kamenjem na teretne i putničke vozove, a ovakvi slučajevi posebno su se intenzivirali u poslednjih deset dana i dešavaju se skoro svakodnevno, nanosi se materijalna šteta i ugrožava saobraćajna i bezbednost mašinovođa i putnika.

Prema nezvaničnim izvorima, najskoriji slučaj dogodio se u rano jutro, 07. septembra kada je kamenovan voz koji je iz Novog Sada, preko Bogojeva, išao za Suboticu.

Noćas oko tri sata, na ulasku u Sombor kod prihvatnog centra za migrante, u blizini šikare, migranti su kamenovali teretni voz, polomljeno je čeono staklo lokomotive, kamen je uleteo u upravljačnicu, ali srećom mašinovođa nije povređen. U poslednjih par meseci sve češće se događa da migranti ne žele da se sklone sa voznih šina, čak se dogodio i jedan slučaj gaženja migranta. – kaže sagovornik koji je želeo ostati anoniman. Prema njegovim rečima, migranti ne žele da se sklone, a ljudi su uplašeni i ne žele da napuštaju vozove.

Policijska uprava Sombor izvršila je uviđaj oštećenog teretnog voza, sledi procena štete nakon koje će se podneti odštetni zahtev koji će se voditi kao protivpravna radnja.

Međusobni obračuni iregularnih migranata u prigradskim naseljima Makova sedmica, Hajdukovo i Kelebija i u šumskom pojasu oko Subotice veoma su česta pojava sa kojom se tamošnje stanovništvo mora nositi. Sukobi vatrenim oružjem koji kao ishod neretko imaju i ranjavanja, sve više brinu građane koji strahuju za svoju bezbednost. Stanovnici naselja Palić i noćas su čuli detonacije dve bombe kojima je, oko 20 časova prethodila rafalna paljba. Zvaničnog saopštenja još uvek nema ali je ministar policije Bratislav Gašić, prilikom posete Subotici u julu tekuće godine istakao da bezbednost građana Srbije mora da bude svima na prvom mestu i da policija ulaže sve napore kako bi osigurala mir stanovnika, iako građani moraju da budu svesni da ilegalne migracije nisu problem Srbije, već čitave Evrope i sveta.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio