U obilasku beba rođenih 01. septembra

U sklopu manifestacije Dan grada Subotice, u subotu, 2. septembra, u Opštoj bolnici Subotica, član Gradskog veća Srđan Samardžić, kao izaslanik gradonačelnika Subotice Stevana Bakića i zamenik predsednika Skupštine grada Nebojša Crnogorac, kao izaslanik predsednika Skupštine grada dr Balinta Pastora, nadležnima iz bolnice predali su plakete, poklon vaučere i cveće koji su namenjeni majkama beba koje su rođene 1. septembra, na dan grada, u porodilištu subotičke Opšte bolnice.

Ove godine na Dan grada rođene su četiri bebe, tri devojčice i jedan dečak. Samardžić je, tim povodom, izjavio da je Subotica i ove godine opredelia sredstva za isplatu jednokratne pomoći trudnicama u iznosu od 15.000 dinara, kao i za roditeljski dodatak za prvo dete u visini od 10.000 dinara.

Grad Subotica od 1. septembra ove godine u potpunosti snosi troškove boravka dece u Predškolskoj ustanovi “Naša radost”, a takođe sufinansira i deo troškova za decu u verifikovanim privatnim predškolskim ustanovama sa teritorije grada Subotice, čiji roditelji ili drugi zakonski zastupnici ispunjenjem uslova iz Odluke ostvaruju ovo pravo, i to u visini od 10.000 dinara. Želim dobrodiošlicu na svet našim novim sugrađanima koji su svetlost dana ugledali baš u našem gradu, i njihovim roditeljima upućujem čestitke. Od 1. septembra prošle godine do 1. septembra ove godine u porodilištu subotičke Opšte bolnice rođeno je 1.169 naših novih sugrađana.“ – izjavio je Samardžić. „Džaba nam sva materijalna bogatstva i uređenje komunalne infrastrukture, parkova, ako nemamo dece koja će tu da provode vreme. – dodao je Nebojša Crnogorac.

Darivanje beba rođenih na Dan grada, 1. septembra, u porodilištu naše bolnice je već jedna tradicija kojom Grad Subotica i gradonačelnik pokazuju brigu i pažnju za porodicu, majke i decu. To je samo deo mera i akcija koji se, kako na republičkom, tako i na pokrajinskom i lokalnom nivou, sprovodi u okviru unapređenja pronatalitetne politike u našoj zemlji. – poručio je direktor bolnice, Saša Dželebdžić.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio