Vojnici Srbije koji su bili u sastavu mirovnih snaga UN vratili se iz Afrike

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je sinoć da su se pripadnici Vojske Srbije, koji su od marta ove godine bili angažovani u sastavu mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici, vratili u zemlju, nakon uspešnog učešća u ovoj mirovnoj operaciji.

U prethodnih šest meseci, kontingent Vojske Srbije, u čijem sastavu je vojna bolnica nivoa 2+, bio je zadužen za prvu i drugu liniju zdravstvene zaštite osoblja Ujedinjenih nacija, hitne hirurške i druge intervencije, osnovnu stomatološku zaštitu, kao i evakuaciju povređenih. U složenim bezbednosnim uslovima u zoni operacije, oni su uspešno realizovali sve postavljene zadatke i tako na najbolji način prezentovali profesionalizam i obučenost pripadnika sanitetske službe Vojske Srbije. Njih je zamenio novi kontingent koji će nastaviti da radi na zadacima zdravstvene zaštite osoblja Ujedinjenih nacija u prestonici Centralnoafričke Republike, Bangiju.

Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici započela 2014. godine upućivanjem medicinskog i nemedicinskog osoblja, a osim za vojnu bolnicu nivoa 2+ svoje pripadnike angažuje i kao štabne oficire i vojne posmatrače.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio