Zlatna medalja Milice Despotović na „Evropskom prvenstvu za kadete i juniore u kik boksu“ u Turskoj

“Evropsko prvenstvo za kadete i juniore u kik boksu” održano je od 25. avgusta do 03. septembra tekuće godine, u Istanbulu, u Turskoj, a 1584 takmičara iz 38 država nadmetalo se u četri tatami discipline i tri ringovne discipline u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Reprezentacija Srbije nastupala je sa 26 takmičara, mlađih i starijih juniora u ringovnim disciplinama “low kick” i “k1”. Srpski kik bokseri osvojili su sedam zlatnih, četiri srebrne i osam bronzanih medalja, a za nacionalni tim nastupali su Milica Despotović i Nikola Lončar, takmičari subotičkog kik boks kluba „Top Fighter“. Nikola Lončar takmičio se u disciplini “k1” do 75 kg, u četvrtfinalu se borio sa iskusnim reprezentativcem Poljske, Bogucki Milcsz, od kojeg je izgubio na poene. Milica Despotović je nastupala u disciplini “low kick” do 48 kg, u četvrtfinalu se borila protiv predstavnice Azerbejdžana, Akberova Jeyran, koja je predala je meč. Time je Despotović prošla u polufinale gde se sastala sa reprezentativkom Turske, Ozyol Afra Ecrin koju je pobedila na poene 3:0. U samom finalu Evropskog prvenstva za kadete i juniore u kik boksu, Despotović se borila protiv još jedne predstavnice Turske, Tekdal Ulku Sevval koju je pobedila 2:1 i tako uspela da osvoji blistavu zlatnu medalju.

Voljom žreba, Lončar je u startu za protivnika imao prošlogodišnjeg svetskog prvaka, stiče se utisak da nije skroz opušten ušao u meč, iako je izgubio 3:0, mogao je da ga preokrene jer je kod dvoje sudija gubio za jedan poen. Iako nije došao do odličja svakako je uspeh za njega što je nastupao za nacionalni tim Srbije i učestvovao na ovakvom takmičenju. Despotovićeva se sa druge strane borila sa dve reprezentativke Turske koje su u prethodnim kolima eliminisale takmičarke iz Irske, Poljske i Mađarske. U polufinalu je ubedljivo pobedila domaću takmičarku na poene i u trećoj rundi zapečatila pobedu nožnim frontalnim udarcem u glavu nakon čega je Turkinja bila u nokdaunu. U finalu prvenstva imala je iscrpniji meč, takođe protiv domaće takmičarke, ali je na kraju zasluženo slavila pobedom na poene 2:1 čime je postala šampion Evrope. Kao treneru, naravno da mi je žao što i Lončar nije ostvario bolji uspeh, ali svakako nastup dvoje subotičkih takmičara za nacionalni tim i osvajanje evropskog zlata je najlepši poklon za pet godina otkako sam na čelu kluba. Takođe bih se zahvalio Sportskom savezu grada Subotice, preduzetniku Jovanović Milanu, Inspira grupi, Selmi d.o.o. i porodici Ćirović što su finansijski pomogli odlazak naših Subotičana na Evropsko prvenstvo u Turskoj. – poručio je za “LovaLova”portal, trener kik boks kluba “Top Fighter” iz Subotice, Alen Heralić nakon povratka sa Evropskog šampionata za mlade kik boksere.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio