10 godina postojanja „Er Srbija“

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je sinoć, na obeležavanju 10-godišnjice postojanja nacionalne avio-kompanije „Er Srbija”, da je ona simbol napretka i razvoja naše zemlje.

Mali je istakao da je obeležavanje čitave decenije uspešnog rada veliki i važan jubilej, uz ocenu da je u tom periodu „Er Srbija“ konstantno rasla i napredovala, postala sistemski važna kompanija i naša neraskidiva veza sa svetom, koja pruža ogroman doprinos ukupnoj ekonomiji naše zemlje. On je podsetio na to kako se od bankrota i uništenog JAT-a, koji je bio u dugovima, zajedničkim snagama došlo do profitabilne, moderne i uspešne avio-kompanije.

Nakon teških pregovora, uz pomoć „Etihada“ – našeg strateškog partnera, uspeli smo da preokrenemo situaciju i stvorimo „Er Srbiju”, da od kompanije „Jat ervejz”, koja je bila na ivici bankrota, napravimo najbrže rastuću i najveću nacionalnu avio-kompaniju u regionu. To je zasluga zaposlenih, rukovodstva, ali i svih građana Srbije. – poručio je Mali.

Prema njegovim rečima, ono kroz šta je prošla „Er Srbija“ proteklih deset godina je simbol uspeha i napretka naše zemlje. „Er Srbija“ danas leti na 87 destinacija i očekuje se da će ove godine četiri miliona putnika biti prevezeno avionima srprke  nacionalne avio-kompanije.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio