5 od 5 zlata za Kik boks klub Top Fighter na takmičenju u Sremskoj Mitrovici

Takmičari Kik boks kluba „Top Fighter“ nastupali su na 1. kolu „Liga Nade“ za sezonu 2023/2024. Takmičenje je održano u Sremskoj Kamenici, u hali Memento mori MMA kluba pod pokroviteljstvom “Muaythai saveza Srbije”.

Na takmičenju je učestvovalo 38 takmičara iz deset klubova iz Srbije i Hrvatske, a odružano je ukupno 20 borbi, što predstavlja najveći broj do sada otkako funkcioniše Liga, i odličan pokazatelj da se tajlandski boks u Srbiji polako i stabilno razvija. Subotički “Top Fighter” ostvario je stopostotni učinak jer su od pet takmičara, koliko ih je nastupali, svi pet zabeležilo pobedu u svojoj kategoriji. U pionirima je Stefan Repčen u kategoriji do 38 kg pobedio prekidom, borca iz Hrvatske, dok je Aleksandar Tot u kategoriji do 47 kg pobedio borca iz Futoga, na poene 3:0. U juniorima je Nikola Lončar u kategoriji do 75kg pobedio borca iz Hrvatske sa 2:1, tok je Martin Toldi u kategoriji do 67 kg slavio pobedu protiv hrvatskog borca rezultatom 3:0. Među seniorkama, pobedu sa 3:0 zabeležila je i Milica Despotović koja je bila bolja od takmičarke iz Hrvatske.

Zadovoljan sam nastupom svojih takmičara, Repčen i Tot su pokazali dominaciju protiv svojih protivnika, Lončar je imao uzbudljiv meč protiv hrvatskog kik boks reprezentativca Karla Kedveša, dok je Martin Toldi nakon neizvesne prve runde, dominirao u drugoj i trećoj rundi. Milica Despotović je imala svoj prvi meč u tajlandskom boksu, iako je predstavnica svoj put do pobeda tražila u aktivnom klinču, ipak je iskustvo Milce presudilo u meču. – poručuje Alen Heralić, trener vodećeg kik boks kluba iz Subotice, “Top Fighter”.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio