„Dani Ermitaža u Srbiji” prvi put u Srbiji

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković otvorila je sinoć, 24. oktobra u Narodnom muzeju „Dane Ermitaža u Srbiji”, prestižnu manifestaciju koja se prvi put organizuje u našoj zemlji.

Gojković je tom prilikom istakla da Ministarstvo kulture veliku pažnju posvećuje razvoju međunarodne saradnje, kao jednom od ključnih faktora za delotvoran razvoj domaće kulturne scene, dodavši da će se u narednim nedeljama srpskoj publici predstaviti tri stožerne tačke ruske kulture.

U pitanju su nasleđe Ermitaža, jednog od najznačajnijih svetskih muzeja, balet i klasična muzika. Svi oni ne samo da su zaštitni znaci jedne velike kulture, već su svojim originalnim izrazom dali prvorazredni doprinos čitavom čovečanstvu. – naglasila je Gojković i dodala da je saradnja Srbije i Rusije zasnovana na tradicionalnom prijateljstvu i istorijskim vezama, koje se na najbolji način ogledaju u bliskosti i uzajamnom poštovanju naših kultura, i zato je sasvim prirodno da se u Srbiji i Beogradu predstavi čuveni ruski i svetski muzej.

Realizacija projekta „Dani Ermitaža u Srbiji” predstavlja vrhunac naše saradnje u oblasti kulture i doprinosi daljem jačanju naših prijateljskih odnosa i jasnom prepoznavanju prožimanja dveju kultura. – podvukla je Gojković.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio