Dani Miloša Crnjanskog u poseti Subotici, Zrenjaninu i Kikindi

U okviru manifestacije „Dani Miloša Crnjanskog”, osnivači Udruženje „Sumatra” i Banatski kulturni centar, u saradnji sa Kulturnim centrom Vojvodine „Miloš Crnjanski”, organizuju posete centrima kulture u Subotici, Zrenjaninu i Kikindi, sa programom manifestcije održane tokom prošle godine, kada su obišli Srpski Itebej, Srpsku Crnju, Opovo i Novo Miloševo.

Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanskiˮ, u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem i Udruženjem „Sumatra”, za ovogodišnju manifestaciju Dani Miloša Crnjanskog po Vojvodini, pripremio je izvedbu oratorijuma „Apoteoza Crnjanskogˮ, scensku postavku života Miloša Crnjanskog u neobičajenoj formi, u režiji Filipa Markovinovića, kao i razgovor sa renomiranim piscima. Prvi deo sveukupnog programa biće održan 10. oktobra tekuće godine, u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava” u Subotici , sa početkom u 19 časova, kada će se subotičkoj publici predstaviti novosadski pesnici Nenad Šaponja, Zoran Đerić, Nataša Bundalo Mikić, Valentina Čizmar, Jelena Marićević Balać i Vanja Kovačević.

Ovim programom uveličaćemo manifestaciju Dani Miloša Crnjanskog i tako doprineti očuvanju imena velikog srpskog književnika, jednog od najznačajnijih stvaralaca srpske literature 20. veka, istaknutog pesnika, pripovedača, romansijera i publiciste. Ujedno, ova gostovanja po kulturnim centrima najava su glavne trodnevne programske svečanosti koja će se već petu godinu zaredom održati u Novom Sadu i Novom Miloševu poslednjih dana novembra, odnosno početkom decembra 2023. godine. – poručuju iz SKC “Sveti Sava”.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio