Država Srbija blizu 5 milijardi na računu, ekonomski stabilna, privredni rast do 2,5 odsto – reči su Siniše Malog

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je predloženi budžet za 2024. godinu nastavak uspešne politike Vlade usmerene ka očuvanju životnog standarda građana.

Mali, koji je na sednici Skupštine Srbije predstavio Predlog zakona o budžetu za 2024. godinu i set od 30 predloga zakona, koji su u nadležnosti Ministarstva finansija, istakao je da je država ekonomski stabilna i da trenutno imam približno pet milijardi evra na računu. Mali je ukazao na to da se očekuje privredni rast od dva do 2,5 odsto ove godine, a naredne godine 3,5 odsto, kao i da 2024. godine udeo javnog duga u BDP-u bude 51,7 odsto, što je odličan rezultat. Potpredsednik Vlade je naglasio da je pomenuti najviši finansijski akt države napravljen tako da donosi boljitak i podizanje životnog standarda za sve građane Srbije.

U budžetu je predviđeno povećanje plata zaposlenima u javnom sektoru od 10 odsto, povećanje minimalne zarade od 17,8 odsto od 1. januara naredne godine, kao i novo povećanje penzija od 14,8 odsto, shodno švajcarskoj formuli plus – precizirao je Mali.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio