„Heroine“ u sredu u 25. oktobra u Velikoj većnici Gradske kuće

Duvački trio “Herione” iz Novog Sada obradovaće sve Subotičane koncertom koji će se održati u sredu, 25. oktobra, u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 20 časova.

Druvački tri čine tri istaknute novosadske umetnice, članice subotičkog Simfonijskog orkestra, Ksenija Mijatović Korom koja svira flautu, Veronika Antunović Marić koja svira obou i engleski rog, i Slobodanka Stević koja ih prati na kaviru.

Ova trio proslavlja desetu godišnjicu postojanja, na repertoaru imaju kompozicije raznih stilova, a vrlo često sarađuju i sa domaćim, savremenim kompozitorima i izvode muziku koja je pisana baš za ovaj trio. Za Suboticu su se spremale sa posebnim žarom jer subotičkoj publici ne sviraju prvi put, a spremile su program na kom će se naći dela Aleksandre Vrebalov, Dušana Radića i Isidore Žebeljan. – izjavila je Kristina Mate isped organizatora koncerta, naglasivši da su ove članice mnogo puta gostovale i nasupale i pred inostranom publikom.

Ulaz na koncert je slobodan za sve zainteresovane, a organizatori napominju da će do kraja godine subotički Simfonijski orkestar održati još dva koncerta, prvi će biti koncert kamerne muzike za oko mesec dana, dok će drugi biti tradicionalni, novogodišnji koncert.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio