Kod Zubinog potoka priveden Srbin zbog majice sa motivima srpskih manastira

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da jedina politika koju sprovode prištinske vlasti jeste politika sistemskog urušavanja osnovnih prava i sloboda srpskog naroda u pokrajini sa konačnim ciljem da se oni zastrašivanjem i svakodnevnim terorom zauvek proteraju sa svojih vekovnih ognjišta.

U prilog tome govori i najnovije privođenje mladog Srbina, Stefana S. (27) zbog majice sa motivima srpskih manastira i porukom sa motivima cara Dušana. Njega je Kurtijeva policija zaustavila na putu iz Zubinog Potoka ka selu Drijen gde živi, privela ga i držala ga više od dva sata u policijskoj stanici, zapretivši mu prijavom zbog kako su rekli “vređanja po nacionalnoj osnovi”.

Dok Kurtijeva specijalna policija puca u Srbe, srpsku decu, prebija srpsku omladinu, za šta niko ne odgovara, dotle se Srbi privode i zastrašuju zbog majice. To je realnost u kojoj Srbi na severu Kosova i Metohije žive, a od koje glavu okreće kompletna međunarodna zajednica. Svetska javnost i predstavnici međunarodnih organizacija moraju da razumeju apsurdnu činjenicu da se Srbi na Kosovu i Metohiji hapse proizvoljno bez ikakvog i prava i osnova – zbog objavljivanja sadržaja na društvenim mrežama, a sada i zbog garderobe koju nose. Ukoliko je zaista međunarodnoj zajednici stalo do uspostavljanja mira na ovim prostorima, na čemu Beograd uporno insistira, onda neko mora konkretnim delovanjem obuzdati Kurtijeva nastojanja da etnički očisti Kosovo i Metohiju od Srba, a zadrži samo svoje istomišljenike i potčinjene. – navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio