Na 40. jubilarnoj sednici Skupštine grada Subotice razmatra se o usvajanju 11 tačaka

Odbornici gradskog parlamenta danas, 05. oktobra zasedaju na 40. jubilarnoj redovnoj sednici Skupštine grada Subotice gde razmatraju usvajanje 11 tačaka dnevnog reda. Jedna od najzanimljivijih tačaka biće donošenje Rešenja o davanju mišljenja o opravdanosti proširenja područja Slobodne zone „Subotica“.

Proširićemo delatnost Slobodne zone Subotica preduzećima sa teritorije opštine Kanjiža. Konkretno, radi se o preduzećima, o privrednim društvima iz naselja Doline, koje pripada toj opštini. U aprilu ove godine proširili smo teritoriju Slobodne zone Subotica ka Senti, a ovom prilikom ćemo to učiniti i prema Kanjiži. Mislim da je to jedna apsolutno dobra, pozitivna i ispravna odluka. – poručio je Balin Pastor, predsednik Skupštine grada Subotica.

Odbornici će takođe razmatrati davanje saglasnosti na Odluku o povećanju osnovnog kapitala Javnog komunalnog preduzeća „Suboticagas”, i zaključak o prihvatanju informacije o upisu učenika u prve razrede osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Subotice.

– Značajno je da je ove školske godine upisano ukupno 72 učenika više u prvim razredima osnovnih škola, od kojih je 46 na mađarskom nastavnom jeziku. Što se tiče srednjih škola sa teritorije grada Subotice, ukupno je 162 učenika više u prvim razredima srednjih škola. – naglasio je dr Pastor.

Na današnjoj sednici razmatraće se i usvajanje Odluke o izradi Plana detaljne regulacije za formiranje slobodne javne površine, tj linearnog parka na delu ukinute železničke infrastrukture, pruge Subotica bolnica Crvenka, kao i Odluku o izradi Izmene dela Plana generalne regulacije VII za zone „Kertvaroš“ i „Novi grad“ i delove zona „Mali Radanovac“, „Radanovac“ i „Palić“.

S jedne strane, to se radi zbog izgradnje železnice, a sa druge strane zbog toga što će, nakon izmene ovog plana, neke površine predviđene za industrijske oblasti biti predviđene za izgradnju stambenih objekata. Mislim da je dobro da u tim delovima grada nema neke industrije nego da u komšiluku budu zgrade gde žive građani. Oni su to i zahtevali i u skladu sa njihovim očekivanjima će se izmeniti plan generalne regulacije za tu zonu između Kertvaroša i Palića koja obuhvata “Radanovac”, “Mali Radanovac”, “Palić”, “Novi grad” i “Kertvaroš“. – objasnio je dr Balint Pastor.

Na sednici će takođe biti razmotreno i usvajanje Rešenja o imenovanju direktora Apotekarske ustanove Subotica. Za novog direktora, na mandatni period od četiri godine, predlaže se Jasmina Vukša, specijalista farmacije koja je dužna da, ukoliko se rešenje usvoji, na dužnost direktora stupi 12. oktobra tekuće godine.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio