Nastavlja se projekat izgradnje NTP „Mihajlo Pupin“

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović razgovarao je juče, 03. oktobra sa novoimenovanim ambasadorom NR Kine u Srbiji Li Mingom i predsednikom kompanije „China communications construction company (CCCC)“ Vang Tungdžouom o izgradnji NTP „Mihajlo Pupin“.

Momirović je tom prilikom istakao da će nastavak ovog projekta biti orijentisan ka oblastima informaciono-komunikacionih tehnologija, što će omogućiti zapošljavanje mladih inženjera iz oblasti IT-a i drugih sofisticiranih industrija.

Ne samo da smo uspeli zajedničkim snagama da reaktiviramo ovaj važan projekat, već ćemo i temeljnim planiranjem učiniti da ovaj naučno-tehnološki park postane atraktivan za veliki broj industrijskih grana. – ukazao je ministar.

Prema njegovim rečima, izgradnja ovog parka dodatno će doprineti atraktivnosti naše ekonomije, naročito ako uzmemo u obzir to da su razvoj i primena visoke tehnologije ključni pokretači ekonomskog rasta, ali i izvor konkurentnosti, stvaranja visoke dodate vrednosti i kreiranja dobro plaćenih poslova. Ukupan broj zaposlenih u sektoru IKT usluga u Srbiji, kako je ukazao, veći je od 100.000, a samo u prvih sedam meseci ove godine ukupan izvoz IKT usluga je premašio dve milijarde dolara.

Projekat izgradnje naučno-tehnološkog parka u Beogradu je još jedan korak unapred kada govorimo o modernoj Srbiji, čijom ekonomijom dominiraju inovacije i visokokvalifikovana radna mesta, kao i pamet mladih IT inženjera, koji su prepoznati širom Evrope i sveta. – zaključio je ministar.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio