Povratak u Srbiju iz Tel Aviva za naše državljane ide na teret Vlade Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je juče da još jedan repatrijacioni let srpskog avio-prevoznika „Er Srbija” kreće iz Tel Aviva za Beograd danas, oko 19 časova, i dodala da kompletne troškove ovih letova snosi Vlada Srbije.

Brnabić je u izjavi za Televiziju „Hepi” navela da je 127 državljana Srbije vanrednim letom stiglo u Beograd noćas oko 1.45 časova. Predsednica Vlade je istakla da su gotovo sve velike svetske kompanije otkazale letove iz Tel Aviva, dok je srpski nacionalni avio-prevoznik nastavio da leti, i ponovila da troškove ovih repatrijacionih letova snosi Vlada Srbije.

– Jutros između pola dva i dva, 127 naših ljudi je sletelo u Beograd iz Tel Aviva. Predsednik i ja smo zajedno ispratili sletanje tih aviona, jer smo u saradnji sa timom iz „Er Srbije” radili predano na tome. Znali smo da tamo ima naših građana koji su odleteli avio-kompanijama koje su svoje letove odmah otkazale. „Er Srbija“ je jedna od retkih kompanija koja je nastavila da leti. Svi treba da budemo ponosni na našu avio-kompaniju jer nije ostavila ni naše građane, a ni svoje putnike na cedilu. Ona je naš ponos i ponaša se kao i u vreme korone. – istakla je predsednica Vlade. „Er Srbija” ima sopstvene bezbednosne mehanizme, dodala je ona i navela da su tokom jučerašnjeg dana sve avio-kompanije drugih država, kao na primer „Lufthansa“ i „Emirates”, otkazale svoje redovne letove iz bezbednosnih razloga.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio