Promotivna akcija „Trka za srećnije detinjstvo“ u petak 06. oktobra u parku Prozivka

Crveni krst Subotica, u partnerstvu sa subotičkim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, Gradom Subotica, Zavodom za javno zdravlje Subotica i Domom zdravlja Subotica, planira za sutra, 06. oktobar promotivnu akciju „Trka za srećnije detinjstvo“.

Cilj akcije je promocija fizičke aktivnosti i zdravih stilova života kao i pravih humanih vrednosti u zajednici. Akcija će biti održana na terenima Prozivke od 10 časova. Zavod za javno zdravlje Subotica je pripremio prigodan edukativni i zabavni kutak za decu različitog uzrasta. Predškolci će imati priliku da na modelu isprobaju i nauče pravilnu tehniku pranja zuba, kao i da na modelima namirnica ponove koje su to važne namirinice koje treba jesti svaki dan. Isprobaće i veštine motorike i seckanje na modelima namirnica, kao i geometrijske oblike na prigodnom modelu.

Krede u boji su uvek ineteresantne i verujemo da će predškolci ostaviti svojim crtežima kreativne poruke. Nižim razredima osnovnih škola su pripremljene zanimljive igre o pravilnoj ishrani i prigodni listovi za bojenje namirnica. Viši razredni osnovnih škola i srednjoškolci će imati priliku da isprobaju „pijane naočare“. U bezbednim uslovima mladi mogu da isprobaju naočare koje simuliraju prisustvo alkohola u organizmu i njegov uticaj na ljudski mozak, sposobnost percepcije i koordinacije pokreta, kako bi razumeli opasnost njegovog korišćenja. Srednjoškolci će moći isprobati i naočare koje simuliraju prisustvo opojne droge (marihuane) i uvideti u bezbednim uslovima njen efekat na organizam. – poručuje dr Nada Kosić Bibić, specijalista socijalne medicine, i načelnik Centra za promociju zdravlja.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio