Putnički voz iz Segedina za Suboticu ipak ne kreće 23. oktobra

Iako je bilo planirano da će u ponedeljak, 23. oktobra putnički saobraćaj između Subotice i Segedina ponovo biti uspostavljen, najnovija informacija je da se početak saobraćanja voza ovom popularnom međunarodnom trasom ipak odlaže do daljnjeg.

Preduzeće “Srbija voz” saopštilo je pre nekoliko dana da će od 23. oktobra ponovo saobraćati voz između Subotice i Segedina, međutim prema najnovijim najavama mađarskog portala “Mađar Vašut”, voz na liniji 136 ipak neće krenuti ka Subotici jer, iako je sa srpske strane sve obavljeno da se polazak voza realizuje, sa mađarske strane radovi na pruzi još uvek nisu u potpunosti završeni.

Kako prenosi današnja “Politika”, mađarski ministar spoljnih poslova i spoljne ekonomije Peter Sijarto, u nekoliko navrata je putem društvenih mreža najavio da će prvi voz krenuti 23. oktobra. Planiralo se da voz iz Segedina krene u ponedaljak, u prvim jutarnjum časovima, kako bi u Suboticu stigao nešto posle devet časova, nakon carinske kontrole koja je trebala biti obavljena u vozu, na stanici Reske u Mađarskoj. Mađarski portali takođe prenose da deonica pruge u njihovoj zemlji nije ispunila potrebne mere bezbednosti, a prema nezvaničnim informacijama, prvi polazak putničkog voza iz Segedina ka Subotici desiće se sredinom novembra.

Obnova pomenute pruge započeta je pre dve godine, a ponovno uspostavljanje putničkog železničkog saobraćaja između dva grada dugo je očekivana vest. Za sada, od avgusta 2022. godine, još uvek je u opticaju isključivo teretni vozni saobraćaj.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio