Putnik načionio prekršaj, hteo da prokrijumčari 275 tompusa velike vrednosti

Carinici su na aerodromu Nikola Tesla 8. oktobra tekuće godine, sprečili pokušaj jednog putnika da u prtljagu prokrijumčari 275 tompusa velike vrednosti.

Prekršaj je otkriven kada je 68-godišnji strani državljanin doputovao letom iz Njujorka, preuzeo svoj prtljag i uputio se ka aerodromskom izlazu. Carinike, koji su ga zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, uveravao je da sa sobom ne nosi ništa sem ličnog prtljaga. Međutim, kada je jedan od njegovih kofera skeniran, pa potom i otvoren, u njemu je pronađeno 150 tompusa “Cohiba Behike 56“, čija je vrednost 67.500 dolara, 125 tompusa “Cohiba 55 Aniversario Edicion Limitada 2021“, vrednosti 56.250 dolara, kao i dve kutije za tompuse “Hummidor Cohiba Behike“, vredne oko 2.800 dolara. Protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja neprijavljeni tompusi biti zadržani.

Podsećamo da unos akcizne robe svugde u svetu podleže propisanim ograničenjima, te se tako u Republiku Srbiju može uneti 50 cigareta, 25 cigarilosa (do 3 grama po komadu), 10 cigara, 50 grama duvana ili odgovarajuća kombinacija navedenih proizvoda. – poručuju iz Uprave carina.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio