Radionica “Međugeneracijska saradnja i razvoj empatije” u prostorijama mesne zajednice u Bačkoj Topoli

Do petka, 20. oktobra Subotica je domaćin Drugog Festivala mentalnog zdravlja koji se ove godine obeležava pod geslom “Mentalno zdravlje je univerzalno ljudsko pravo”. Festival se održava uoči Svetskog dana mentalnog zdravlja, sa ciljem podizanja svesti kod svih sugrađana o značaju mentalnog zdravlja, kao i pokretanjem svih pozitivnih aktivnosti koje mogu da dovedu do njegovog unapređenja.

Danas, od 9:30 do 11 časova, Crveni Krst Bačke Topole u prostorijama mesne organizacije održaće radionicu “Međugeneracijska saradnja i razvoj empatije”. Ulaz je ograničen na 70 osoba. Od 10 do 11:30 časova u Biznis atrijumu centra “Galleria” održaće se mini festival dečije radosti pod nazivom “Svako je zvezdica, a zajedno smo zvezdano nebo”. Organizatori su Zavod za javno zdravlje i Dom zdravlja Subotica, kao i Predškolska ustanova “Naša radost” i drugi. Takođe od 10 pa do 11:30 časova, u gerontološkom centru Subotice, održaće se radionica “Kako je balon pukao“. Organizator je Gerontološki centar Subotica, a ulaz je ograničen ulaz na 20 osoba koje se za dolazak mogu prijaviti na telefon 024/ 546-868. Od 11 do 12:30 časova, u organizaciji Fondacije mentalne higijene “Exspecto” održaće se radionica “Autogeni trening kao tehnika psihofizičke relaksacije – o čemu se radi?”. Radionica se realizuje u prostorijama Fondacije, na adresi Šantićeva 27, a ulaz je organičen na 20 osoba.

Prijave su moguće putem emaila: [email protected]. Tema ovogodišnjeg Festivala je “Empatija”, a želja organizatora je da se empatija sagleda i prikaže iz različitih uglova, te kreiraju sadržaji koji povezuju ljude i podstiču na empatiju.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio