Sajam cveća u Subotici do subote 21. oktobra

Sa poslednjim danima oktobarskog, Miholjskog leta centar našeg grada ponovo je okupan u bojama i mirisima najrazličitijeg cveća. Jesenji sajam cveća danas, 19. oktobra otvoren je na centralnom gradskom Trgu i tu će se zadržati do subote, 21. oktobra.

Zahvalila bih se organizatorima današnje manifestacije i svim izlagačima koji su došli iz cele Srbije i zaista se potrudili da Subotičanima ponude veliki izbor cveća, sadnica, ukrasnog bilja, različitog dekorativnog materjala za aranžmane ali i za saksije. Mogu slobodno da kažem da je umetnost gajenja cveća danas prikazana na našem centralnom gradskom Trgu što dovoljno govori o tome kakav je naš odnos prema cveću koje je izvor lepote i zadovoljstva za oko svakog posmatrača. – izjavila je prilikom otvaranja Milanka Kostić, član Gradskog veća zadužena za oblast kulture i obrazovanja.

Prema njenim rečima, subotička javnost upoznata je sa ovakvim, manifestacionim turizmom i svaka od njih je posebna i značajna za grad. Veliki broj posetilaca već je od rane zore obišao sadnice sa cvećem i pronašao ponešto i za sebe.

Imamo oko 30 izlagača, čak i iz udaljenih krajeva Srbije, zato što Subotičani vole cveće i navkli su da ga kupuju, čak i u jesen kada ga, zbog mraza, nema toliko koliko u proleće. – istakao je Dušan Kontić ispred organizacionog odbora sajma.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio